СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

У СЕРЕДИНО-БУДСЬКІЙ МІСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ ТРИВАЄ РОБОТА З ОБСТЕЖЕННЯ ОБ’ЄКТІВ НЕРУХОМОГО МАЙНА, ПОШКОДЖЕНОГО ВНАСЛІДОК ВІЙСЬКОВОЇ АГРЕСІЇ РФ

Дата: 16.03.2023 15:28
Кількість переглядів: 154

Фото без описуФактично на сьогодні Середино-Будська міська рада має чітко розроблений на рівні законодавства лише перший етап отримання допомоги мешканцям територіальної громади за пошкоджене зруйноване майно внаслідок надзвичайних ситуацій воєнного характеру, спричиненої збройною агресією рф – етап збору доказів, документів та іншої інформації, яка у подальшому стане основою для отримання виплат або іншого відшкодування.

         З цією метою розпорядженням міського голови Середино-Будської міської ради у травні 2022 року утворена комісія з огляду та фіксації пошкоджень будівель та споруд, спричинених військовою агресією рф.

         Перше, що потрібно зробити – звернутись із заявою до Середино-Будської міської ради з проханням з залучення комісії для огляду пошкоджень та проведення їх фіксацію та складання  акта.

         Фіксування пошкодження необхідно до початку ремонтних робіт, оскільки надалі можуть виникнути труднощі із доведенням фактично завданої шкоди та розміру їх відшкодування.

         Ця інформація вноситься до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією рф.

         Далі спеціалістами Середино-Будської міської ради проводиться робота щодо залучення гуманітарних організацій для отримання допомоги постраждалим мешканцям.

         Станом на 15.03.2023 року 109 домогосподарств (270 осіб) громади отримали грошову допомогу на загальну суму 1,8 млн. гривень.

         Середино-Будською міською радою надаються будівельні матеріали (профнастіл, дерев’яні бруси, дошка, закуплені за державні кошти), а також продуктові набори, обігрівачі, які надійшли від благодійних організацій.

         Адміністрація міської ради висловлює велику подяку за допомогу Французькій неурядовій гуманітарній організації «ACTED», громадській організації «Проліска», благодійній організації «Благодійний фонд «Посмішка ЮА», Товариству Червоного Хреста України і Міжнародній організації Товариства Червоного Хреста.

         Шановні мешканці громади! Наголошуємо! Про факт пошкодження  або знищення майна НЕГАЙНО звертайтесь до відділу поліції №1 (м. Середина-Буда) та до Середино-Будської міської ради.

Секретар міської ради                                                       Олег ЗАГОРСЬКИЙ

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь