A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Вшанували ліквідаторів Чорнобильської АЕС

Дата: 26.04.2023 13:57
Кількість переглядів: 159

Фото без опису26 квітня 2023 року з нагоди 37- річниці аварії на Чорнобильській АЕС відбулась урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника загиблим під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У часть у церемонії покладання взяли Секретар міської ради Олег Загорський, ліквідатори аварії та працівники виконавчого апарату Середино-Будської міської ради 

У рамках відзначення Дня памяті  про Чорнобильську катастрофу в приміщенні міської ради  відбулось засідання «круглого столу».

Участь у заході взяли перший заступник міського голови - Ірина Заплаткіна; заступник начальника Середино-Будського відділу програмного забезпечення соціальної підтримки пільгових категорій населення, осіб з інвалідністю та забезпечення соціальних виплат - Тетяна Агєєва; завідувач поліклінічним відділенням КНП «Середино-Будська міська лікарня» - Світлана Тимошенко; заступник начальника ВОГ №4 ГУ ПФУ в Сумській області- Тетяна Клімовець; учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Мета «круглого столу» – посилення уваги до повсякденних потреб жителів громади, які мають статус потерпілих та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з метою виявлення соціальних проблем та їх вирішення.

До учасників круглого столу зі словами вдячності та глибокої шани звернулась перший заступник  міського голови Ірина Заплаткіна, наголосивши, що подвиг здійснений нашими земляками та їхніми побратимами, є безсмертним, адже вони ціною власного життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття. «Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Він є, був і буде страшною трагедією людства.

У ході засідання присутні обговорили найболючіші питання сьогодення. Зокрема, мова йшла про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, про компенсаційні виплати, про пільгових автоперевізників, забезпечення безкоштовними ліками та санаторно-курортним лікуванням,   а також про пенсійне забезпечення учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Всі виступаючі у своїх промовах дякували всіх ліквідаторів за їхній героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах. Бажали міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.

За підсумками круглого столу Ірина Заплаткіна  наголосила, що не дивлячись на складну ситуацію в країні, незмінним залишається пріоритетний напрямок щодо посилення уваги до повсякденних потреб жителів громади, які мають статус потерпілих та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, удосконалення системи соціального захисту зазначеної категорії громадян, поліпшення рівня їхнього життя та добробуту.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь