СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Насильство стосовно жінок є структурним і глобальним явищем, для якого не існує соціальних, економічних чи національних кордонів

Дата: 19.05.2023 14:57
Кількість переглядів: 138

Фото без описуЗа даними ВОЗ , кожна третя жінка потерпає від фізичного або сексуального насильства 🆘 Однак далеко не всі постраждалі наважуються звернутись до поліції щоб розказати про проблему своїм близьким🆘 Насильство стосовно жінок є структурним і глобальним явищем, для якого не існує соціальних, економічних чи національних кордонів. Воно являє собою серйозне порушення прав людини, найбільш кричущу форму дискримінації за ознакою статі і залишається серйозною проблемою в умовах війни. Чому жінки не звертаються за допомогою та на яку підтримку вони можуть очікувати? 

18.05.2023 року в просторі Вільна у місті Шостка в ході партнерської зустрічі психолога Спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Ліни Чалої та фахівчині Шосткинського місцевого Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлії Зацаринної разом з начальником Шосткинського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області Катериною Міцурою та провідним інспектором Шосткинського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області Ольгою Самоленко, начальником служби у справах дітей Шосткинської районної державної адміністрації Оленою Матюшенко та головним спеціалістом Юлією Іоновою обговорювали питання надання психологічної, соціальної та правової допомоги жінкам, які зазнали насильства

Якщо жінка перебуває у насильницьких стосунках тривалий час, від порятунку її починає стримувати занижена самооцінка та невіра у власні сили. Кривдник може роками запевняти обраницю, що вона не здатна вижити у цьому світі без його підтримки, не зможе знайти роботу та не впорається з проблемами самостійно. Жінки обирають знайомий дискомфорт замість невідомості та шансу щось змінити. 

Всім присутнім було запропоновано взяти активну участь у обговоренні проблеми. Учасниці заходу отримали конкретні відповіді та розглянули варіанти вирішення ситуації. 

Дякуємо за інформативну зустріч та сподіваємось на подальшу співпрацю ❤️


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь