СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Середино-Будська громада стала частиною унікального екскурсійного маршруту в рамках міжнародної співпраці.

Дата: 14.06.2023 11:37
Кількість переглядів: 175

Фото без описуНаціональний природний парк"Деснянсько-Старогутський" приймав участь у розробці важливого для нашої місцевості проєкту. У результаті Середино-Будська громада стала частиною унікального екскурсійного маршруту в рамках міжнародної співпраці.

Проєкт має назву «Мережа інформаційно-рекреаційних центрів підтримки природно-заповідних територій як складова відновлення та управління екосистемами громад». Реалізує ГО «Українська природоохоронна група» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Мережа отримала символічну назву "Шлях", ураховуючи масштаби, шлях туристів буде довгий, але дуже цікавий. Кожен знайде "своє": чи то неймовірні природні краєвиди (Полісся, Десна, Сейм та багато іншого), чи історико-культурні надбання краю (м. Новгород-Сіверський, різьблені будиночки, музеї, приватні садиби та інше).

Було розроблено відповідний путівник мережі, де розповідається окремо про кожну локацію.

У рамках проєкту парк отримав путівники мережі, рекламні стенди, мікроскоп та біноклі для кращого споглядання за пташиним світом разом з нашим орнітологом.

Створення такої екологічної мережі стане складовою відновлення та управління екосистемами громад у майбутньому. Дана мережа сприятиме розвитку туризму в регіоні та популяризуватиме природоохоронні території.
Ми обов'язково переможемо, побудуємо вже нове майбутнє.
І маємо скористатися цим шансом по залученню туристів, коштів, що дасть змогу розвивати Середино-Будську громаду. Бо нам, справді, є чим пишатися.

Завантажити путівник "Шлях" можна за посиланням:

https://uncg.org.ua/wp-content/uploads/2023/04/putivnyk-FINAL-300dpi_compressed.pdf?fbclid=IwAR0qDjdSQoRXR200ZyL1pHUd1VlRZA0v2n24tQ4515VmbvbZARKNqAnMTiMЗ повагою,

Катерина Ганкіна, начальник відділу еколого-освітньої роботи та рекреації національного природного парку "Деснянсько-Старогутський".

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь