СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Середино-Будська громада стала частиною унікального екскурсійного маршруту в рамках міжнародної співпраці.

Дата: 14.06.2023 11:37
Кількість переглядів: 158

Фото без описуНаціональний природний парк"Деснянсько-Старогутський" приймав участь у розробці важливого для нашої місцевості проєкту. У результаті Середино-Будська громада стала частиною унікального екскурсійного маршруту в рамках міжнародної співпраці.

Проєкт має назву «Мережа інформаційно-рекреаційних центрів підтримки природно-заповідних територій як складова відновлення та управління екосистемами громад». Реалізує ГО «Українська природоохоронна група» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Мережа отримала символічну назву "Шлях", ураховуючи масштаби, шлях туристів буде довгий, але дуже цікавий. Кожен знайде "своє": чи то неймовірні природні краєвиди (Полісся, Десна, Сейм та багато іншого), чи історико-культурні надбання краю (м. Новгород-Сіверський, різьблені будиночки, музеї, приватні садиби та інше).

Було розроблено відповідний путівник мережі, де розповідається окремо про кожну локацію.

У рамках проєкту парк отримав путівники мережі, рекламні стенди, мікроскоп та біноклі для кращого споглядання за пташиним світом разом з нашим орнітологом.

Створення такої екологічної мережі стане складовою відновлення та управління екосистемами громад у майбутньому. Дана мережа сприятиме розвитку туризму в регіоні та популяризуватиме природоохоронні території.
Ми обов'язково переможемо, побудуємо вже нове майбутнє.
І маємо скористатися цим шансом по залученню туристів, коштів, що дасть змогу розвивати Середино-Будську громаду. Бо нам, справді, є чим пишатися.

Завантажити путівник "Шлях" можна за посиланням:

https://uncg.org.ua/wp-content/uploads/2023/04/putivnyk-FINAL-300dpi_compressed.pdf?fbclid=IwAR0qDjdSQoRXR200ZyL1pHUd1VlRZA0v2n24tQ4515VmbvbZARKNqAnMTiMЗ повагою,

Катерина Ганкіна, начальник відділу еколого-освітньої роботи та рекреації національного природного парку "Деснянсько-Старогутський".

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь