СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

З Днем Конституції України!

Дата: 28.06.2023 08:14
Кількість переглядів: 64

Фото без описуШановні мешканці Середино-Будської міської територіальної громади!

Сердечно вітаю з надзвичайно важливим святом нашої держави – Днем Конституції України. 28 червня цього року Україна відзначатиме 27-му річницю прийняття Конституції - головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

Сьогодні, в умовах повномасштабного російського вторгнення і численних злочинів окупантів, усі ми по новому оцінюємо значення цінностей, закладених у Конституції України. Основний Закон є ядром консолідації українського народу.

Українська Конституція – реальна, а не декларативна. Натомість для рашистського режиму, як і його попередника комуністичного тоталітаризму, написане у їхній конституції залишається декларацією. Це жодним чином не захищає ні власних громадян від обмеження їхніх прав, ні інші народи від злочинів агресії.

Історично конституційний процес свідчить про наміри юридичного закріплення на найвищому рівні таких цінностей Українського народу, як демократія, верховенство права, рівність громадян, незалежність і територіальна цілісність своєї держави та європейський цивілізаційний вибір.

         Нам це вдалося, і нині Україна – незалежна сучасна європейська держава.  Положення щодо стратегічного курсу нашої країни на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі й Організації Північноатлантичного договору нині закріплено в Основному Законі.

         Сьогодні громадяни України, які чинять спротив російському вторгненню, виконують конституційний обов’язок. Ми успішно протистоїмо агресору, що зневажає юридичні норми, міжнародне право. За підтримки закордонних партнерів наближаємо нашу Перемогу, за якою послідує притягнення до відповідальності держави-терориста.

Прийняття у 1996 році Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Це був найважливіший крок у забезпеченні прав людини і громадянина, а Україна отримала міжнародний авторитет як незалежна складова частина світової спільноти.

З нагоди визначного державного свята щиро зичу всім впевненості та сили, міцного здоров’я та щастя, гідності та усвідомлення захищеності своїх прав, всього того, що дає нам Конституція і високе звання громадянина Української держави.

Нехай скінчиться війна і запанує злагода на нашій землі. Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім’ї.

І нехай демократичні засади, що були закріплені Конституцією, стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави.

З повагою секретар Середино-Будської

міської ради                                                                                        Олег ЗАГОРСЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь