СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Зміни до відпочинку та оздоровлення дітей в 2023 році за рахунок обласного бюджету

Дата: 24.07.2023 11:10
Кількість переглядів: 529

Фото без опису14 липня 2023 року внесено зміни до розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 26.06.2023 № 274-ОД «Про затвердження Обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2023 рік» , згідно яких розширений список дітей пільгових категорій.

 За рахунок коштів обласного бюджету послуги з оздоровлення та відпочинку надаються відповідно до чинного законодавства дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а саме:

1)діти-сироти;
2) діти, позбавлені батьківського піклування;  

3) діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах діти;  

4) дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції;  

5) діти, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення; рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї;  

6) дітям з інвалідністю, здатними до самообслуговування (за відсутності медичних протипоказань);

 7) дітям з багатодітних сімей, батьки яких мають 5 та більше дітей;

8) діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

Видатки, пов’язані з оздоровленням та відпочинком дітей, здійснюються за рахунок коштів обласного бюджету, виділених в установленому порядку. Вартість путівки складає: відпочинок на 14 днів – 11900 грн, оздоровлення на 21 день – 17850 грн на дитину. Якщо вартість путівки перевищує граничну, то різниця доплачується за рахунок батьків. Батьки самостійно обирають заклади оздоровлення та відпочинку, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, перелік яких оприлюднений на офіційних вебсайтах Міністерства соціальної політики України в розділі е - Оздоровлення.

Для взяття на облік та забезпечення безоплатно путівкою подаються такі документи:

  1. для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, здатних до самообслуговування (за відсутності медичних протипоказань), дітей, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах; дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції:

заява;

копія документа, що посвідчує особу;

 копії документів, що підтверджують належність дитини до зазначеної категорії;

  1. для дітей із багатодітних сімей:

заява;

копія документа, що посвідчує особу;

копія посвідчення дитини з багатодітної сім’ї або довідка про склад сім’ї.

Термін подачі документів червень-листопад 2023 року.

До таборів дітей відвозять та забирають самостійно батьки або особи, які їх замінюють за власні кошти.

За більш детальною інформацією звертайтесь по номеру телефону (05451) 7- 20- 68, каб.1.4 вул. Центральна, 25, м.Середина-Буда.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь