СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

МАРІЯ ЗОНОВА: РАЗОМ ІЗ КЕРІВНИЦТВОМ ЧУПАХІВСЬКОЇ ГРОМАДИ МИ ВИПРАЦЮВАЛИ МЕХАНІЗМ ЩОДО ЗНИЖЕННЯ ВАРТОСТІ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА ВОДОГОНУ

Дата: 27.10.2023 16:06
Кількість переглядів: 226

Фото без описуПро це під час брифінгу в Офіційному медіацентрі Сумської ОВА повідомила заступниця начальника Сумської обласної військової адміністрації Марія ЗОНОВА

За її словами, на цьому тижні відбулося засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність», створеної розпорядженням голови ОВА. На засідання запросили керівництво Чупахівської громади для розгляду питання щодо будівництва водогону в громаді.

 «Це будівництво мережі водопостачання для Чупахівської територіальної громади, яка вже десятиріччя потерпає від неякісної води. Адже через проведення бурильних робіт, робіт з нафто-газовидобування там засмічуються водні горизонти. І мешканці громади справді потребують цього водогону. 35 кілометрів водогону для забезпечення якісного водопостачання для збереження здоров’я людей, які мають споживати якісну воду», – зазначила Марія Зонова.

Загальна кошторисна вартість проєкту – 96 млн грн. Він зараз усіх на слуху через завищену порівняно з ринковими цінами вартість труби 110-го діаметру.

Заступниця начальника Сумської ОВА роз’яснила журналістам, що існує діапазон ціни на ринку і гранично допустимі межі цього діапазону. А в проєкті закладена верхня ціна діапазону, як наслідок, перевитрати коштів державного бюджету можуть становити 9,5 млн грн. Така ситуація є неприпустимою, і саме для упередження подібних випадків працює робоча група «Прозорість і підзвітність»

 «Ми викликали Чупахівську селищну раду, запропонували їм механізм, яким чином можливо знизити вартість в процесі виконання робіт і не допустити перевитрат бюджетних коштів, – розповіла Марія Зонова. – Ми сподіваємось, що керівництво цієї громади дослухається до наших рекомендацій».

Заступниця начальника Сумської ОВА наголосила, що мета діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність» не карати, а контролювати, перевіряти, попереджати і допомагати громадам в реалізації проєктів, на які виділяються бюджетні кошти.

 «Уже за результатами виконаних робіт ми будемо дивитися акти виконаних робіт, яка ціна була закладена, і що у підсумку підписали після всіх наших рекомендацій. І якщо станеться так, що буде закладена вища вартість при оплаті, тоді шановні, мешканці громади, ваше керівництво нестиме відповідальність в межах закону. Але цим вже займатимуться правоохоронні органи», – підкреслила Марія Зонова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь