СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

МАРІЯ ЗОНОВА: РАЗОМ ІЗ КЕРІВНИЦТВОМ ЧУПАХІВСЬКОЇ ГРОМАДИ МИ ВИПРАЦЮВАЛИ МЕХАНІЗМ ЩОДО ЗНИЖЕННЯ ВАРТОСТІ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА ВОДОГОНУ

Дата: 27.10.2023 16:06
Кількість переглядів: 212

Фото без описуПро це під час брифінгу в Офіційному медіацентрі Сумської ОВА повідомила заступниця начальника Сумської обласної військової адміністрації Марія ЗОНОВА

За її словами, на цьому тижні відбулося засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність», створеної розпорядженням голови ОВА. На засідання запросили керівництво Чупахівської громади для розгляду питання щодо будівництва водогону в громаді.

 «Це будівництво мережі водопостачання для Чупахівської територіальної громади, яка вже десятиріччя потерпає від неякісної води. Адже через проведення бурильних робіт, робіт з нафто-газовидобування там засмічуються водні горизонти. І мешканці громади справді потребують цього водогону. 35 кілометрів водогону для забезпечення якісного водопостачання для збереження здоров’я людей, які мають споживати якісну воду», – зазначила Марія Зонова.

Загальна кошторисна вартість проєкту – 96 млн грн. Він зараз усіх на слуху через завищену порівняно з ринковими цінами вартість труби 110-го діаметру.

Заступниця начальника Сумської ОВА роз’яснила журналістам, що існує діапазон ціни на ринку і гранично допустимі межі цього діапазону. А в проєкті закладена верхня ціна діапазону, як наслідок, перевитрати коштів державного бюджету можуть становити 9,5 млн грн. Така ситуація є неприпустимою, і саме для упередження подібних випадків працює робоча група «Прозорість і підзвітність»

 «Ми викликали Чупахівську селищну раду, запропонували їм механізм, яким чином можливо знизити вартість в процесі виконання робіт і не допустити перевитрат бюджетних коштів, – розповіла Марія Зонова. – Ми сподіваємось, що керівництво цієї громади дослухається до наших рекомендацій».

Заступниця начальника Сумської ОВА наголосила, що мета діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність» не карати, а контролювати, перевіряти, попереджати і допомагати громадам в реалізації проєктів, на які виділяються бюджетні кошти.

 «Уже за результатами виконаних робіт ми будемо дивитися акти виконаних робіт, яка ціна була закладена, і що у підсумку підписали після всіх наших рекомендацій. І якщо станеться так, що буде закладена вища вартість при оплаті, тоді шановні, мешканці громади, ваше керівництво нестиме відповідальність в межах закону. Але цим вже займатимуться правоохоронні органи», – підкреслила Марія Зонова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь