СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

День пам'яті жертв голодоморів.

Дата: 25.11.2023 15:03
Кількість переглядів: 196

Фото без описуШановні жителі територіальної громади! 

Щороку в останню суботу листопада у жалобі схиляємо голови перед нашими співвітчизниками – жертвами голодоморів в Україні.

Ми вдруге вшановуватимемо пам’ять жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, розв’язаної росією проти нашої держави, а також те, що цього року ми підбиваємо підсумки проведення заходів до 90-х роковин Голодомору – геноциду 1932-1933 років в Україні.

Гаслом цьогорічного вшанування пам’яті жертв голодоморів є вислів: «ПАМ’ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО».

 У 1932-1933 роках комуністичний тоталітарний режим вчинив злочин геноциду проти Українського народу. Сьогодні прямий спадкоємець

сталіністів – рашистський режим сучасної московїї також прагне вчинити геноцид на українській землі.

Метою злочину у XX столітті було знищення українського народу як нації. Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців нелюдські методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову, а відтак – знищити українську націю. Тоді кремлівські злочинці морили людей голодом, відбираючи усі засоби для існування, а сьогодні російські окупанти масово вбивають і депортують українців, руйнують міста та інші населені пункти України.

Тоталітарний радянський союз замовчував і приховував Голодомор як явище. Путінська московія розгорнула масштабні дезінформаційні та пропагандистські кампанії для підготовки своєї аудиторії до подальшого скоєння чи схвалення звірств, а також з метою приховування своїх злочинів у світі.

Водночас увесь цивілізований світ зараз допомагає та солідаризується з Україною. За станом на листопад 2023 року визнали Голодомор 1932-1933 років в Україні актом геноциду парламенти 28 держав, а також низка міжнародних організацій.

У нинішніх умовах пам’ять про Голодомор є чинником суспільної мобілізації українців і світової спільноти для протидії агресору.

Головне завдання полягає у тому, щоб згуртовано усім суспільством разом з Силами оборони протистояти московському геноциду, захистити власну державу і забезпечити Перемогу.

Шановні мешканці Середино-Будської міської  територіальної громади

у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів та 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу прошу приєднатись:

о 16.00 25.11.2023 до хвилини мовчання, після якої розпочинається загальнонаціональна акція «Запали свічку»;

залучитись до участі у загальнонаціональній акції «Запали свічку», у тому числі в онлайн-форматах;

 Схилимо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалимо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками, повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі. Сьогодні складаємо співчуття нащадкам, родинам загиблих. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

   Бажаю, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб ніколи у наших дітей не бачити голодних очей, щоб дитинство їх було щасливим і ситим, щоб наші люди завжди мали достаток, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту.

Світла пам’ять безвинно загиблим!

З повагою

Секретар Середино-Будської міської ради        Олег ЗАГОРСЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь