СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

День пам'яті жертв голодоморів.

Дата: 25.11.2023 15:03
Кількість переглядів: 178

Фото без описуШановні жителі територіальної громади! 

Щороку в останню суботу листопада у жалобі схиляємо голови перед нашими співвітчизниками – жертвами голодоморів в Україні.

Ми вдруге вшановуватимемо пам’ять жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, розв’язаної росією проти нашої держави, а також те, що цього року ми підбиваємо підсумки проведення заходів до 90-х роковин Голодомору – геноциду 1932-1933 років в Україні.

Гаслом цьогорічного вшанування пам’яті жертв голодоморів є вислів: «ПАМ’ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО».

 У 1932-1933 роках комуністичний тоталітарний режим вчинив злочин геноциду проти Українського народу. Сьогодні прямий спадкоємець

сталіністів – рашистський режим сучасної московїї також прагне вчинити геноцид на українській землі.

Метою злочину у XX столітті було знищення українського народу як нації. Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців нелюдські методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову, а відтак – знищити українську націю. Тоді кремлівські злочинці морили людей голодом, відбираючи усі засоби для існування, а сьогодні російські окупанти масово вбивають і депортують українців, руйнують міста та інші населені пункти України.

Тоталітарний радянський союз замовчував і приховував Голодомор як явище. Путінська московія розгорнула масштабні дезінформаційні та пропагандистські кампанії для підготовки своєї аудиторії до подальшого скоєння чи схвалення звірств, а також з метою приховування своїх злочинів у світі.

Водночас увесь цивілізований світ зараз допомагає та солідаризується з Україною. За станом на листопад 2023 року визнали Голодомор 1932-1933 років в Україні актом геноциду парламенти 28 держав, а також низка міжнародних організацій.

У нинішніх умовах пам’ять про Голодомор є чинником суспільної мобілізації українців і світової спільноти для протидії агресору.

Головне завдання полягає у тому, щоб згуртовано усім суспільством разом з Силами оборони протистояти московському геноциду, захистити власну державу і забезпечити Перемогу.

Шановні мешканці Середино-Будської міської  територіальної громади

у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів та 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу прошу приєднатись:

о 16.00 25.11.2023 до хвилини мовчання, після якої розпочинається загальнонаціональна акція «Запали свічку»;

залучитись до участі у загальнонаціональній акції «Запали свічку», у тому числі в онлайн-форматах;

 Схилимо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалимо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками, повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі. Сьогодні складаємо співчуття нащадкам, родинам загиблих. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

   Бажаю, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб ніколи у наших дітей не бачити голодних очей, щоб дитинство їх було щасливим і ситим, щоб наші люди завжди мали достаток, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту.

Світла пам’ять безвинно загиблим!

З повагою

Секретар Середино-Будської міської ради        Олег ЗАГОРСЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь