A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Підписані безпекові угоди.

Дата: 21.02.2024 11:41
Кількість переглядів: 72

Безпекові угоди з Німеччиною та Францією є знаковими та необхідними Україні в боротьбі з агресором

У Берліні Володимир Зеленський та федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали безпекову угоду між Україною та Німеччиною у межах Вільнюської декларації G7. Також у межах Вільнюської декларації G7 безпекову угоду між Україною та Францією підписали Президент України Володимир Зеленський та президент Франції Еммануель Макрон.

Цим угодам передувала колосальна робота, яка тривала з початку повномасштабного вторгнення. Так, навесні 2022 року за дорученням Володимира Зеленського було створено Міжнародну робочу групу з питань гарантій безпеки. У вересні 2022 року група презентувала Київський безпековий договір. Він заклав основу для Спільної декларації Великої сімки про підтримку України. Декларація, у свою чергу, окреслила систему двосторонніх угод між Україною та союзними державами щодо зобов'язань у сфері безпеки, – розповів начальник Сумської ОВА Володимир Артюх. – Наразі Україна працює над цими договорами. Першу таку угоду було підписано із Великою Британією, тепер маємо угоду з Німеччиною та Францією".

Угода з Німеччиною є безпрецедентним у відносинах України та Німеччини.

Угода діятиме 10 років та передбачає співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку України.

Відповідно до домовленостей Німеччина буде надавати підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно для того, щоб допомогти нашій державі захистити себе та відновити свою територіальну цілісність.

В угоді зафіксовано, що у 2024 році Німеччина надасть кошти на військову допомогу Україні на загальну суму понад 7 млрд євро, що значно посилить українську армію.

Також засвідчено, що ФРН надаватиме підтримку Україні протягом усього строку дії документа.

Німеччина також працюватиме над підтримкою санкційного тиску на Росію та боротьбою з ухиленням від санкцій, доки триватиме війна Росії проти України та доки не буде відновлено територіальної цілісності нашої держави.

Німеччина продовжуватиме роботу у Коаліції щодо створення трибуналу щодо злочину агресії проти України для забезпечення ефективної відповідальності.

Окрім того, документ передбачає допомогу з боку Німеччини зусиль України на шляху реформ, необхідних для реалізації прагнень до членства в ЄС і НАТО.

Угода з Францією

Франція бере на себе зобов'язання допомогти Україні в трьох основних аспектах: захист території, протидія новій агресії з боку Росії, та підтримка інтеграції України в європейські та атлантичні безпекові структури. Це включає як військову допомогу, так і сприяння у сфері кібербезпеки та захисту критичної інфраструктури.

Окремо важлива увага приділяється розвитку військових можливостей України, з акцентом на протиповітряній обороні та інших ключових областях. Франція обіцяє допомогу в навчанні, обладнанні та розвитку оборонної промисловості.

Для зміцнення довгострокової співпраці, обидві держави зосередяться на обміні інформацією та досвідом у сфері розвідки, кібербезпеки та оборонних технологій. Також передбачено створення спільних підприємств для розробки та виробництва військового обладнання.

У  документі також зафіксована відповідальність Росії за дії, спрямовані проти України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь