СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Середино-Будське бюро правничої допомоги

Визнання батьківства за спільною заявою батьків

Визнання батьківства — це волевиявлення особи, яка вважає себе батьком дитини і це одне з найактуальніших питань у сімейному праві України. Адже факт походження дитини від даного чоловіка спричиняє необхідність виконання обов'язків батька, визначених українським законодавством. За загальним правилом, у випадку, коли мати і батько перебувають між собою у зареєстрованому шлюбі, презюмується, що дитина походить від подружжя. У випадку, якщо мати та батько дитини не перебувають у шлюбі між собою, відповідно до ч. 2 статті 125 Сімейного кодексу України походження дитини від батька визначається або за спільною заявою матері та батька дитини або за рішенням суду.

15:30 26.05.2021

Оформлення права власності на нерухоме майно за набувальною давністю

Набувальна давність - це один із способів набуття права власності. Статтею 344 Цивільного кодексу визначено, що особа, яка добросовісно заволоділа чужим майном і продовжує відкрито, безперервно володіти нерухомим майном протягом 10 років або рухомим майном - протягом 5 років, набуває право власності на це майно (набувальна давність), якщо інше не встановлено цим Кодексом.

15:45 12.05.2021

ЯК ПОНОВИТИ БАТЬКІВСЬКІ ПРАВА?

Досить рідко, але все ж таки бувають випадки, коли мати/батько, які були позбавлені батьківських прав, переосмислюють своє відношення до дитини, змінюють спосіб життя, бажають відновити спілкування з донькою/сином та приймати участь у їх житті.

08:40 28.04.2021

Питання про зміну місця реєстрації дитини

     Часто – при зміні сімейних обставин. Наприклад, дитина зареєстрована в квартирі батька, але після розлучення колишнє подружжя вирішило, що неповнолітній повинен жити з мамою. Але як діяти, якщо один із батьків не може дати свою згоду на виписку дитини .  як приклад, через те, що перебуває на тимчасово окупованій території?

14:03 29.03.2021

Заповіт, договір довічного утримання чи спадковий договір?

Розподіл майна та судові чвари – і це ще не все, що може чекати Ваших родичів, якщо не подбати про майно заздалегідь. Вірно розпоряджатися своїм майном важливо не тільки при житті, а й необхідно також подбати про своїх спадкоємців, щоб вони жили мирно та злагоджено.

10:35 24.03.2021

Про виплату заробітної плати

Якщо ви вирішили звільнитися – можете розраховувати, що роботодавець виплатить вам усю зароблену вами суму коштів у день звільнення. Якщо ж цього дня ви не працювали – кошти повинні виплатити не пізніше наступного дня після пред'явлення вимоги про розрахунок. Але що робити, якщо роботодавець «забув» вас розрахувати?

14:08 16.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь