A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Середино-Будське бюро правничої допомоги

Чи може роботодавець примушувати працівників вакцинуватись.

Міністерство економіки України роз’яснило, що у роботодавця немає правових підстав примушувати працівників вакцинуватися від коронавірусної хвороби COVID-19 та/або притягати їх до дисциплінарної відповідальності за відмову вакцинуватися від цієї хвороби.

14:32 07.09.2021

Поділ спільного майна подружжя.

  Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя.

22:12 27.08.2021

Надання права на шлюб особам, які не досягли вісімнадцяти років

На сьогодні актуальним серед неповнолітніх осіб та взагалі серед населення залишається питання надання права на шлюб особам, які не досягли вісімнадцяти років. Детальніше про це розповідає фахівчиня Талалаївського бюро правової допомоги Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Аліна Кошка.

13:15 11.08.2021

Як же присвоїти земельній ділянці кадастровий номер, аби через його відсутність при продажі об'єкту вам не відмовили у посвідченні договору

Присвоєння кадастрового номера — обов'язкова складова процесу приватизації, оформлення прав власності, врегулювання договірних відносин, що здійснюється шляхом державної реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі.

12:24 30.07.2021

Безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної і комунальної власності

Згідно Земельного кодексу України кожен громадянин України може отримати безкоштовно землю для різних потреб. Законодавством не передбачено обмежень у виборі місця розташування такої земельної ділянки.

18:29 25.06.2021

Боргова розписка: як правильно скласти та чи потрібна вона?

Кожна людина хоча б раз у своєму житі, давала або брала від іншої людини кошти у борг. Якщо використовувати юридичну термінологію, то це буде договір позики між позикодавцем і позичальником. Даний правочин є настільки розповсюдженим, що сторони часто не замислюються над його юридичною складовою та в першу чергу керуються довірою. Але через це в майбутньому можуть виникнути проблеми.

11:38 09.06.2021

Визнання батьківства за спільною заявою батьків

Визнання батьківства — це волевиявлення особи, яка вважає себе батьком дитини і це одне з найактуальніших питань у сімейному праві України. Адже факт походження дитини від даного чоловіка спричиняє необхідність виконання обов'язків батька, визначених українським законодавством. За загальним правилом, у випадку, коли мати і батько перебувають між собою у зареєстрованому шлюбі, презюмується, що дитина походить від подружжя. У випадку, якщо мати та батько дитини не перебувають у шлюбі між собою, відповідно до ч. 2 статті 125 Сімейного кодексу України походження дитини від батька визначається або за спільною заявою матері та батька дитини або за рішенням суду.

15:30 26.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь