A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Середино-Будське бюро правничої допомоги

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА КОЛАБОРАЦІЙНУ ДІЯЛЬНІСТЬ

 15 березня 2022 року набрав чинності Закон України від 3.03.2022 року № 2108-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність» (далі – Закон), яким в Україні передбачено кримінальну відповідальність за вчинення низки діянь, що сприяють збройній агресії на території України.

13:58 14.12.2022

Розлучення з іноземцем або з особою, що зареєстрована на окупованій території України

Розлучення – здавалося б, одна з найлегших категорій справ для адвоката, ну що там, написав заяву по шаблону, головне дотриматись вимог чинного ЦПК і не залишити поза увагою основні вимоги до позову, в тому числі, такі дрібниці, як індекс, засіб зв’язку, попередній розрахунок суми судових витрат і таке інше (адвокати мене зрозуміють), через відсутність яких позов залишиться без руху.

11:03 24.11.2022

Призов: чи є обмеження пересування?

Призов громадян на військову службу під час мобілізації здійснюють територіальні центри комплектування та соціальної підтримки за сприяння місцевих органів виконавчої влади або командири військових частин.

13:05 11.11.2022

Як зареєструвати малюка, народженного в акупації, за українським законодавством?

У разі, коли заява про державну реєстрацію народження подається не батьками дитини чи одним з них, – додатково зазначаються відомості про заявника (прізвище, власне ім’я та (за наявності) по батькові, реквізити паспорта або паспортного документа, що посвідчує особу).

13:38 07.11.2022

В Україні відновили оформлення оренди землі

19 жовтня 2022 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель» (від 19.10.2022 р. № 7636).

15:35 26.10.2022

Досить важливим на даний момент є питання нарахування заробітної плати під час просою. Тож сьогодні поговоримо про це.

Зверніть увагу, що відповідно до статті 34 КЗпП простій – це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.

12:46 19.10.2022

Що роботи, якщо після смерті людини у спадок залишається не тільки майно, а й непогашений кредит? Чи приймати спадщину у такому випадку?

Законодавство чітко встановлює у статті 1218 Цивільного кодексу України, що до складу спадщини входять усі права і обов‘язки, які належать спадкоємцеві на момент відкриття спадщини та не припинились внаслідок його смерті. Це означає, що неможливо прийняти спадщину частково, прийнявши лише майно і відмовившись від кредитних зобов‘язань.

12:27 18.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь