A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Середино-Будське бюро правничої допомоги

Правове консультування для суб’єктів пробації!

           З метою підвищення правової обізнаності з актуальних правових питань, для клієнтів пробації Шосткинського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області старшим інспектором Віктором Московко, 24 грудня  2021 року було організовано зустріч з керівником Середино-Будського бюро правової допомоги Тетяною Харченко, яка провела консультування та інформування з правових питань різних категорій.

15:13 28.12.2021

Обговорили питання посилення взаємодії

20 грудня 2021 року  начальником Шосткинського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області обговорено напрямки співпраці з начальником  Середино-Будського  бюро правової допомоги Тетяною Харченко.

11:16 21.12.2021

Спадкування земельної ділянки за відсутності кадастрового номера

Спадкування — перехід прав та обов'язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців) (ст.1216 Цивільного кодексу України). Спадкування земельної ділянки здійснюється за законом або заповітом. Спадкоємцем за заповітом є особа, визначена у заповіті. У разі відсутності заповіту, визнання його недійсним, неприйняття спадщини або відмови від її прийняття спадкоємцями за заповітом, а також у разі неохоплення заповітом усієї спадщини, здійснюється спадкування за законом.

13:19 14.12.2021

Скорочення чисельності або штату працівників як підстава для розірвання трудового договору

Згідно з пунктом 1 частини першої статті 40 КЗпП України трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом у випадках змін в організації виробництва і праці, в тому числі, ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників.

13:18 14.12.2021

"Муніципальна няня" та компенсація за послугу

Хто така "муніципальна няня" З 1 січня 2019 року в Україні почала діяти соціальна програма "муніципальна няня". З її допомогою Уряд може відшкодовувати батькам частину зарплати няні, яка доглядає дітей до трьох років. Муніципальна няня - будь-яка фізична особа-підприємець  або юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років, крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти, батьків та опікунів дитини.

15:18 23.11.2021

Відмова власника від поновлення договору оренди земельної частки (пай)

Порядок припинення дії договору оренди земельної ділянки після закінчення строку на який його було укладено Після закінчення строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов’язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (частина перша статті 33 Закону України «Про оренду землі»).

11:50 23.11.2021

Як зареєструвати земельну ділянку, яка накладається на іншу

  Наявність накладень земельних ділянок є підставою для відмови у реєстрації такої земельної ділянки, однак якщо в особи виникло право на земельну ділянку раніше незалежно від внесення до земельного кадастру, то таку ділянку зареєструють з подальшим виправленням помилок.

13:54 26.10.2021

єМалятко

єМалятко — комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини.

09:38 13.10.2021

Спадкування земельної ділянки, що знаходиться в користуванні (оренді) інших осіб

Відповідно до цивільного законодавства, спадкування – це перехід прав та обов'язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). Право власності на земельну ділянку переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення. Спадкування здійснюється за заповітом або за законом. Спадкоємцем за заповітом є особа, визначена у заповіті. У разі відсутності заповіту, визнання його недійсним, неприйняття спадщини або відмови від її прийняття спадкоємцями за заповітом, а також у разі не охоплення заповітом усієї спадщини, здійснюється спадкування за законом. Дуже поширеними є випадки, коли особа успадкувала земельну ділянку, а вона виявляється знаходиться в користуванні (оренді) у іншої особи. І зазвичай у цих осіб виникає багато запитань. На найпоширеніші запитання даємо відповіді у цій публікації. Чи є зміна власника земельної ділянки підставою для припинення договору оренди землі? Відповідно до законодавства, зміна власника земельної ділянки (орендодавця) не є підставою для припинення договору оренди землі. До закінчення терміну оренди новий власник не має права в односторонньому порядку розірвати договір, крім випадку, коли в договорі оренди не прописано, що смерть орендодавця є підставою для припинення дії договору. Тому рекомендуємо вам уважно прочитати умови договору оренди. Зазвичай в ньому знаходяться всі відповіді на ваші запитання. У випадку неможливості зрозуміти та розтлумачити умови договору, ви завжди можете звернутись за додатковою консультації до спеціалістів Земельного фонду України. Чи потрібно повідомляти орендаря про нового власника землі?

14:47 05.10.2021

Надомна та дистанційна робота

    У 2021 році Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання дистанційної, надомної роботи та роботи із застосуванням гнучкого режиму робочого часу».

11:30 17.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь