A A A K K K
для людей із порушенням зору
СЕРЕДИНО-БУДСЬКА МІСЬКА РАДА
Сумська область, Шосткинський район

Середино-Будське бюро правничої допомоги

Оформлення права власності на нерухоме майно за набувальною давністю

Набувальна давність - це один із способів набуття права власності. Статтею 344 Цивільного кодексу визначено, що особа, яка добросовісно заволоділа чужим майном і продовжує відкрито, безперервно володіти нерухомим майном протягом 10 років або рухомим майном - протягом 5 років, набуває право власності на це майно (набувальна давність), якщо інше не встановлено цим Кодексом.

15:45 12.05.2021

ЯК ПОНОВИТИ БАТЬКІВСЬКІ ПРАВА?

Досить рідко, але все ж таки бувають випадки, коли мати/батько, які були позбавлені батьківських прав, переосмислюють своє відношення до дитини, змінюють спосіб життя, бажають відновити спілкування з донькою/сином та приймати участь у їх житті.

08:40 28.04.2021

Питання про зміну місця реєстрації дитини

     Часто – при зміні сімейних обставин. Наприклад, дитина зареєстрована в квартирі батька, але після розлучення колишнє подружжя вирішило, що неповнолітній повинен жити з мамою. Але як діяти, якщо один із батьків не може дати свою згоду на виписку дитини .  як приклад, через те, що перебуває на тимчасово окупованій території?

14:03 29.03.2021

Заповіт, договір довічного утримання чи спадковий договір?

Розподіл майна та судові чвари – і це ще не все, що може чекати Ваших родичів, якщо не подбати про майно заздалегідь. Вірно розпоряджатися своїм майном важливо не тільки при житті, а й необхідно також подбати про своїх спадкоємців, щоб вони жили мирно та злагоджено.

10:35 24.03.2021

Про виплату заробітної плати

Якщо ви вирішили звільнитися – можете розраховувати, що роботодавець виплатить вам усю зароблену вами суму коштів у день звільнення. Якщо ж цього дня ви не працювали – кошти повинні виплатити не пізніше наступного дня після пред'явлення вимоги про розрахунок. Але що робити, якщо роботодавець «забув» вас розрахувати?

14:08 16.03.2021

СУМЩИНА ШУКАЄ ВОЛОНТЕРІВ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

Система надання безоплатної правової допомоги (БПД) запускає проєкт «Волонтер БПД» та запрошує до співпраці активістів, що бажають розвиватися та допомагати жителям свого регіону дізнаватися більше про їхні права.

17:46 02.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь